Esküvő fotós szemmel – Pár tipp esküvő előtt állóknak

Esküvő fotós szemmel – Pár tipp esküvő előtt állóknak 

Tíz év fotózással a hátam mögött egyértelműen kijelenthetem, hogy nincs két egyforma esküvő! Kicsiny országunkban egy-egy településen belül is változóak lehetnek a szokások a házasságkötéssel kapcsolatban. Tökéletesen illik erre az eseményre szép magyar közmondásunk: “Ahány ház, annyi szokás” 

Háznál készült képek kollázs

Minden esküvőn sokat tanulok a pároktól, a családoktól, a szolgáltatótársaimtól és a megszerzett tapasztalatokat igyekszem feldolgozni, beépíteni a gondolkodásmódomba. Ezáltal a munkafolyamatom gördülékenyebbé válik, és át tudlak segíteni benneteket a nagy napra oly jellemző váratlan helyzeten. 

Ezeket kielemezve próbálok pár gyakorlati tanáccsal segíteni nektek abban, hogy felkészülten keressetek majd fotóst, aki az esküvőtöket megörökítheti.  

Esküvő timeline

 

Mikor érdemes elkezdeni fotós szolgáltatót keresni? 

A legfelkészültebb párok legalább egy évvel a házasságkötésük napja előtt már aláírt szerződéssel hátra dőlve tervezgetnek. Persze vannak ellenpéldák itt is: a rekord nálam az a pár volt, aki 2 nappal az esküvőjük előtt foglalt le. Sok mindentől függ, hogy egy pár mikor jut el oda, hogy elkezdje a szolgáltatók felkutatását, lefoglalását. A személyes tanácsom, hogy minél előbb induljatok el ezen az úton, mert így több esélyetek lesz megtalálni a tökéletes szolgáltató csapatot. Én magam is rengeteg kiváló szakemberrel megismerkedhettem ez idő alatt és a párokkal való személyes találkozó során mindig ajánlok olyanokat, akikkel érdemes felvenni a kapcsolatot.

Szolgáltatókról készült képek kollázs

Fontos tudni, hogy – mint általában – a szerződés megkötésével a pár és a szolgáltató kölcsönösen elkötelezi magát egymás felé és ekkor válik aktuálissá a foglaló megfizetése, ami nálam, pl. 30 %. 

Mi történik a kapcsolatfelvétel után? 

A párok nagyrésze emailben keres fel (eskufofotozas@pdphoto.hu), ami a legpraktikusabb formája a kapcsolattartásnak, hiszen írott formában bármikor újra olvashatóak a beszélgetések. Másrészt az első és legfontosabb üzenet a részetekre a szolgáltatásomat bemutató ajánlat lesz, ami egy PDF dokumentum.  A pozitív visszajelzésetek után – és az esetlegesen felmerülő kérdések tisztázását követően – a személyes találkozó a következő lépés, ahol elsődlegesen a bemutatkozás fontosságát emelném ki. Ekkor a szolgáltatásom részleges bemutatása és a ti elképzeléseitek összefésülése az elsődleges cél. Minden fontos dolog átbeszélését követően a szerződéskötéssel zárul a találkozó. 

Szerződsékötés

Legközelebb csak az esküvőn találkozunk?  

Az esküvői fotós csomagjaim mellett van lehetőségetek jegyesfotózást is választani, ami tökéletes alkalom arra, hogy megismerjetek munka közben és átéljetek egy közös fotózást. A jegyesfotózás egy páros fotózás, ami az esküvő előtt készül rólatok egy általatok választott helyszínen. Egy laza, önfeledt, bensőséges egy órát töltünk el együtt. Kicsit összecsiszolódunk és az esküvői kreatív fotózásra már ennyivel több rutinnal fogtok készülni. Tapasztalatból mondom, hogy akikkel egy ilyen fotózás után dolgozok együtt az esküvői páros fotózáskor, sokkal oldottabbak. Ha ti nem szeretnétek jegyesfotózást, akkor a megbeszéltek szerint az esküvő napján találkozunk majd legközelebb.

De ez nem jelenti azt, hogy addig elengedem a kezeteket! 

Jegyesfotózás kollázs

Miben tudnál még segíteni a nagy nap eljöveteléig? 

Emailben és telefonon természetesen elérhettek bármikor és állok rendelkezésre minden a fotózást érintő kérdésetekkel kapcsolatban. Emellett általam küldött e-mailekkel próbálom segíteni a felkészüléseteket, a ráhangolódást a fotózásra. Ezekben a levelekben különböző helyszínekhez kötődő tapasztalataimat, esküvői ruhával és kiegészítőkkel kapcsolatos praktikákat, a fotózás helyszínével kapcsolatos legfontosabb információkat stb. osztom meg veletek. Szolgáltatóként nekem az a legfontosabb, hogy az esküvő napján és a kreatív fotózáskor minden gördülékenyen menjen. Bízom benne, hogy ezekkel a személyre szabott levelekkel is hozzájárulok ehhez. 

Mi lesz velünk a nagy napon? Amennyiben a teljes körű szolgáltatásomat választottátok, úgy én leszek az a szerencsés szolgáltató, aki a készülődéstől a hajnalig tartó buliig veletek leszek. Mivel nekem már sokadik esküvőm lesz a tiétek, sok apró tanáccsal tudom majd segíteni az esetleg felmerülő problémákat. A fotózás mellett arra is odafigyelek, hogy ötletekkel segítsem a stresszmentes készülődést. Sok ilyen tartalmas nap részese voltam már és mindig hálával gondolok vissza ezekre a gyorsan elrepülő órákra.